KAYMAKÇI ARKEOLOJİK ÇALIŞMALARI, TEKELİOĞLU KAZI EVİNDE SÜRÜYOR
Manisa’nın Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler köyü yakınlarındaki Kaymakçı olarak bilinen tepe üzerinde 4 yıldır ABD, Avrupa ve Türkiye’deki arkeologlardan oluşan uluslararası bir kazı ekibi tarafından gerçekleştirilen kazılarda Geç Tunç Çağı’na ait bulgular elde ediliyor.
Salihli-MANİSA
29 Kasım 2018 // TogaMedya // 1597
Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Koordinatörü Doğan Şener: “Ege Bölgesi'nde bulunan en büyük Geç Tunç Çağı yerleşimi olan Gölmarmara havzasında, Lidyalıların atalarına ait kemikler ve o zaman ki buğday ambarlarında bulunan tahıllar Salihli’nin Tekelioğlu Mahallesi’nde bulunan geçici arkeolojik kazı evinde ayrıştırma çalışmaları yapılıyor” dedi.
Marmara Gölü Havzasındaki Kaymakçı Arkeolojik Kazı evinde ki çalışmalara Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Başkanı Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Chris Roosevelt, başkan yardımcısı Prof. Dr. Christine-Luke Roosevelt-Koç Üniversitesi, Prof. Dr. Canan Çakırlar-Groningen University/Hollanda, Gary Nobles-İngiltere, Martha de Jong-Hollanda, Emre Toga-Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Peter Pavuk-Slovakya, Tunç Taner-Ege Üniversitesi, Magda Pieniajzek-Tübingen Üniversitesi/Polonya, Francisca Slim- Groningen Üniversitesi/Hollanda ve Kaymakçı Kazı Koordinatörü Doğan Şener-Tekelioğlu katılıyorlar.
Salihli’nin Bintepeler olarak belirtilen Tümülüs alanlarının bulunduğu bu bölgede yer alan Kaymakçı Arkeolojik kazılarında ortaya çıkan buluntular, M.Ö. 2000’li yıllara yani Lidya dönemi öncesine ışık tutmayı amaçlıyor.
Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Koordinatörü Doğan Şener, Hollanda Groningen Üniversitesi'den Francisca Slim, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Emre Toga
Slovakya'dan arkeolog Doç. Dr. Peter Pavuk, İzmir Ege Üniversitesi'den Tunç Taner