ALAŞEHİR TRENİ
(ALAŞEHİR DİĞER BİR DEYİMLE PHILEDELPHIA)
Manisa’nın tarım ürünleri ambarı olan Alaşehir’e eskiden Philedelphia denirmiş. Bu eski tarih kokan şehir Türklerin eline geçtikten sonra evlerin rengarenk olmasından dolayı Alaşehir adı verilmiş. Dünyanın 7 harikasından bir tanesi buradadır. St. Jen Church yani Sain Jean kilisesi günümüzde sadece bir kaç sütünu ayakta kalabilmiş.
Alaşehir-MANİSA
30 Temmuz 2019 // TogaMedya // 1732
Alaşehir’in her tarafından Toptepe’yi görebilirsiniz, Toptepe’den de Alaşehir’e kuş bakışı bakabilirsiniz. Fakat burası tamamen sit alanı olduğu için çalışmalar devam ediyor. Tarihi değerler bir an önce gün yüzüne çıkmak için adeta sabırsızlıkla beklemektedir.
MANİSA’NIN BU ŞİRİN İLÇESİNİ GEZELİM
Salihli’den trene bindiginizde bir saat içerisinde Alaşehir şehir merkezindesiniz. Gün itibari ile tam bilet 4,5 Tl.
Manisa’dan hareket eden Alaşehir bölgesel treni Salihli Garına gelince yolcularını alıyor daha sonra Salihli Can Hastanesinin yanındaki Gümüşçayı ara istasyonunda durup indirme bindirme yapıyor. Daha sonra Kabazlı, Yeşilkavak, Köseali, Kavaklıdere, Yeniköy, Piyadeler ve Akkeçili duraklarına uğruyor. Son durak ise Alaşehir tren istasyonu.
Günde bir kaç defa Manisa il merkezine seferler düzenleniyor son durak ise İzmir Basmahane.
FOTOĞRAFLARLA ALAŞEHİR
Alaşehir Gar’ından çıktıktan sonra Atatürk Bulvarını takip ederseniz bir kaç dakika içerisinde Kent Merkezine gelirsiniz. Atatürk’ün at üzerinde heykeli bulunan meydan hemen Alaşehir Belediye binasının önündedir. Yan tarafında ise Alaşehir Kaymakamlığı ve Adliye Sarayı var.
Atatürk Bulvarını takip ederseniz Yıldırım Beyazıt Cami ve hemen arkasından Philedelphia Siesean Kilisesinin kalıntıları (ST. JEN CHURCH) ve Algider Bakkal Rüştü Konağına varırsınız.
Belediye binası önünden Sevgi Yoluna yani Sekine Evren Caddesine saparsınız. Dükkanları, çarşıyı, alışveriş merkezlerini dolaşabilirsiniz. Sevgi yolunda, her köşe başında Alaşehir’e has turşu suyu satan tezgahlarla karşılaşırsınız. Yıldırım Beyazıt Parkına varınca eski Alaşehir Belediye binası, Halk Kütüphanesi, Şehir Hamamı ve tarihi Kervan Saray Çarşısını görürsünüz. Atatürk Bulvarı ile Milli Eğemenlik kavşağında, Alaşehirli eski Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren Heykeli ile karşılaşırsınız.
ALAŞEHİR JES’LERİ VE ÜZÜM BAĞLARI
Alaşehir’in uçsuz bucaksız örtülü üzüm bağları. Yüzde yetmişi yaş olarak Rusya'ya ihraç ediliyor.
Türkerler Holding’in Alaşehir'de jeotermal enerji santrali (JES) ortalama 158.416.190 kilovatsaat elektrik üretimi ile 47.860 kişinin günlük enerji ihtiyacını karşılıyor. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ. de Alaşehir’in Piyadeler beldesinde yeni JES kuyuları açmakta.
Bölge halkı ise Jes’lere karşı çıkıyor çünkü Jes’ler aynı zamanda doğanın dengesini bozarak toprakta çoraklaşmaya yol açıyor.
HURDAYA DÖNEN TRENLER
Alaşehir’de ıskartaya çıkan trenler (lokomotifler, vagonlar) uzun yıllar kullanılmadığından hurdaya döndüler. Bunların hikayesini başka bir zaman ele alalım.
ÜZÜM DİYARI ALAŞEHİR'DEN SON SÖZ
Mutlaka Alaşehir’e uğrayın, görmeye doyamayacağınız daha nice yerleri var. Yemeklerinden ise Alaşehir pidesi ve kapatma yemeden gitmeyiniz.
Kavaklıdere durağındaki hurda trenlenler
Kenan Evren heykeli
Halk Kütüphanesi
Dünyanın 7 harikasından biri olan St. Jen Church yani Sain Jean Kilisesi kalıntıları
Yıldırım Beyazıt Cami
Sevgi Yolu ve Turşu tezğahları
Resterasyonu devam etmekte olan tarihi Kervansaray çarşısı
Algider Bakkal Rüştü Konağı
Alaşehir Kent Meydanı
Örtülü üzüm bağları, %70 i Rusya'ya ihraç ediliyor
Türkerler Holding ve Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ. nin ( Jeotermal Enerji Santrali) JES'leri