ZEYTİN SİNEĞİ İLAÇLAMASI YAPILDI
Daha önce Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ‘Zeytin Sineği zararlısına karşı ilaçlama zamanı gelmiştir’ uyarısına müteakip Zeytinlere ilaçlama yapıldı.
Salihli-MANİSA
3 Ekim 2019 // TogaMedya // 545/1777
Zeytinlerin % 80’ninin kararmasından dolayı ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken bekleme süresini üç gün tuttuk diyen zeytin üreticisi Mustafa Toga “ Kısmet olursa haftaya trilye zeytinlerini toplamaya başlayabiliriz” dedi.
Toga daha sonra ; “İlçe Tarım ve Ziraat Odasının tavsiyelerine uymak gerek çünkü Zeytin Sineği öncelikle iri, parlak ve yağlanmaya başlamış Zeytin meyvelerine yumurta bırakır. Larvaları meyve etinde zarara neden olur. Çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Meyvelerin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına ve asitliğin yükselmesine neden olur” diye konuştu.
TEKİR VE DOMAT ZEYTİNLERİ TOPLANDI
Yeşil olarak sofralarımızı süsleyen Tekir ve Domat zeytinleri toplandı. Bu güne kadar 6,5 Tl ile 8 Tl arasında yeşil zeytin alımı gerçekleştirdik diyen Tekelioğlu köyünde Zeytin İşletmesi bulunan Cezmi Cengizak siyah trilye zeytinlerinin alımına cuma gününden itibaren başlayacağız. Bu yıl zeytin fiyatların üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum diye söyledi.
ZEYTİNYAĞI ÇIKARTILMAYA BAŞLANDI
Acar Kontini Yağ Fabrikası işletmecisi Fatih Acar bugün itibari ile zeytinleri ezmeye başladık. Aslında mevsiminden bir ay önce zeytinler toplanmaya başlandı. Bölgedeki zeytin üreticilerinden gelen yoğun istek üzerine fabrikayı işletmeye açtık. Fiyatlar daha açıklanmadı. Bizde yağ çıkartmak için zeytinlerini teslim eden müşterilerimize şimdilik alış-satış fişi veriyoruz. Bu yıl rekoltenin düşük olacağı tahmin ediliyor. Zeytin yağ fiyatlarının ise yüksek olacağı kanaatindeyim diye açıklamada bulundu.
Denizli-İstanbul D555 Karayolu üzerinde bulunan Çökelek Köyü'ndeki İzmirlioğlu Petrolden mazotumuzu (Dizel) fulladık. Zeytin sineği ile mücadele için istikamet zeytin tarlası.