ALAŞEHİR’DE TURŞU SUYU SİMİT KEYFİ
Manisa Alaşehir’de turşu suyu simit denince akla Celil Usta geliyor. 1970 yılında Konya’dan Alaşehir’e gelip yerleşen bardakta turşu suyunun mucidi İsmail Özalıcı’nın yeğeni olan Celil Özalıcı, dayı mesleğini 49 yıldır devam ettiriyor.
Alaşehir-MANİSA
2 Eylül 2019 // TogaMedya/İstiklal Gazetesi // 1754
Alaşehir’in ana caddelerinde satılan simit-turşu suyunu tadanlar müptelası oluyor. Simit turşu suyu denince de akla ilk önce Celil Usta geliyor.
Alaşehir’de yıllardır turşuculuk yapan İsmail Özalıcı’nın aklına bardakta turşu suyu yanında da çıtır simit menüsü geliyor. Önceleri insanlar yadırgasalardı zamanla tadanlar müptelası oluyorlar. Kahve hanelerde simit-çay ne ise Alaşehir çarşısında da simit-turşu aynısı.
BİR BARDAK TURŞU SUYU, BİR ÇITIR SİMİT
Turşu suyunu tamamen organik maddelerden kendimiz üretiyoruz diyen Celil Usta; “Dayım yıllar önce Konya’dan Alaşehir’e gelip yerleşmiş. Daha sonra bardakta turşu suyunu keşfetmiş yanında da kara fırın çıtır simit.
Bardağın içerisine biraz sarımtırak olan turşu suyunu koyuyorum bir parça da salatalık tanesi. İsteyenlere acılı sos da döküyorum. Bir lokma simit, bir yudum acılı turşu suyu. Yemesi ne zevkli oluyor değil mi?
YILLAR ÖNCE GELENLER YİNE GELİYOR
Yıllardır Alaşehir’in ana caddelerinden biri olan sevgi yolunda, bu köşede dururum. Bu tezgâhla üç tane çocuk büyüttüm. Okutup üniversiteler bitirtirdim.
Ortaokul, lise yıllarında gelip benden turşu suyu alan küçük çocuklar şimdi koca adam olmuşlar yine geliyorlar simit turşu suyu alıyorlar, eski günlerden yâd ediyorlar. Bu da beni çok memnun ediyor dedi.