Türk Ocakları Salihli Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde, Salihli Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri görevi yeni yönetime teslim etti.
Türk Ocakları Salihli Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Türk Ocağı Lokalinde yapılan genel kurula Belediye Başkanı Zeki Kayda,Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Beledye Başdanışmanı Nuri Kaya, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Türk Ocakları Ssalihli Şubesi’ne kayıtlı üyeler katıldı. Divan Başkanlığını Av.İsa Uyssal’ın yaptığı genel kurulda, Şube Başkanı Ersin Aybar ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin adyy olmadığı seçimlere tek liste ile gidildi.
“Aybar’a ,Onursal başkanlık verilerek onure edildi”
Dokuz yılı aşan bu süreçte Türk Ocakları Salihli Şubessi’nde özverili çalışmalarda bulunan Şair-Yazar Gündüz Aydın’a plaket verildi. Türk Ocakları eski Şube Başkanı Erssin Aybar’a da Onursal başkanlık verilerek onure edildi.
“ Üçledik, dokuzladık hizmet yarışında bayrağı devrediyoruz”
Genel kurulda veda konuşması yapan Şube Başkanı Ersin Aybar,” Türk Ocakları Salihli Şubesi’nde 9 yılı aşkın bir süredir yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte görev yapıyoruz.Bu süreç içerisinde Salihli’nin kültürel hayatına katkıda bulunabilmek adına Türk milli intelijansyasının en önemli isimleri başta olmak üzere entellektüel milli değerlerimizi taşıyan yüzlerce aydın yazar düşünce adamını düzenlediğimiz konferanslarda konuşturduk. Türk Milletinin özel günlerini milli bayramlarını hassasiyetle ve coşku ile ocak olarak kutlarken Türkçülük hareketinin büyük günü 3 Mayıs’ları çok özel bir şekilde binlerce kişilik katılımlarla şölen yemekleri Türk dünyasının müzikleri ve dünyadaki mevcut Türk devletlerinin bayrak ve sembolleri eşliğinde kutlarken manevi değerlerimizi de her yıl bin kişilik iftar yemeklerimiz ve ikibin kişilik aşure günlerimizle yaşattık.Görev süremizde her yıl 3 Mayıs günü çıkan Türk Dünyası’nın neredeyse tüm entellektüel düşünce adamlarının yazdığı 3000 adet basılan 3 Mayıs adlı dergimizi aksatmadan ofset kuşe kâğıda 120 sayfa olarak çıkardık.Yine her yıl başında tüm Türkiye’de büyük ilgi gören karakteristik Türk ve Türkçülük unsurlarını içeren takvimlerimizi görev süremiz boyunca çıkardık.3 Mayıs dergimiz ve her yıl çıkan Türk kültür arşivi olabilecek takvimlerimizin sayıları 9 oldu. Tıpkı görev süremizin de 9 olduğu gibi.1925 yılında Cumhuriyetin ilânından sadece 2 yıl sonra Salihli Türk Ocağı, yaptırdığı Şehitlik Anıtına 2 eser daha ilâve ederek Salihli’de Türk Ocakları adını taşıyan 3 kalıcı eserin olmasını sağladık. Türk Ocaklarının kuruluşunun 100. yılında, Salihli Belediyesi’nin tam karşısında som Afyon şeker mermerden Salihlide ilk ve tek 4 som mermer sütunlu Selçuklu mimari tarzda 7 metre çap 3,5 metre yüksekliğinde Türk Ocakları Yüzüncü Yıl Anıt Çeşmesi’ni yaptırdık. Daha sonra şehrimizin en güzide meydanlarından birine Salihli Belediye Meclisi kararı ve katkılarıyla “ Türk Ocakları Meydanı” adını verdirdik. Meydanın dizaynında Belediyenin katkılarıyla ortaya bir parlak siyah mermer anıt üzerine Türk ocakları Meydanı yazısı ve arka yüzüne tarihçe yazdırıp, hilâl şeklinde bir havuz ve etrafında 16 büyük Türk Devletlerinin bayraklarıyla donattırdık. Böylece Salihlide Türk Ocakları adını taşıyan 3 kalıcı eser oldu.
Şehitlik, Yüzüncü Yıl Anıt Çeşmesi ve Türk Ocakları Meydanı. Bu kalıcı eserlerle Salihli’nin adını Türklük, Türkçülük, Türk Ocakları Tarihine altın harflerle kazıdık. Zira bu eserlerin hepside alanlarında Türkiye’de ilk ve tek eserlerdir.3 Mayıs Dergimiz 9, Takvimimiz 9, 3 Mayıs Şölenlerimiz 9,İftarlar Aşureler 9,ve bizimde görev süremiz 9 yıl. Kalıcı eserlerimizi üçledik. Görev süremizi ve kutsal hizmetlerinizi dokuzladık. Türk töresinde 3’ler ve 9’lar kutsal rakamlardır. Bizde bu vesile ile 16 Şubat Pazar günü yapılan Türk Ocakları Salihli Şubesi olağan kongresinde 3’lerin ve 9’ların kutsallığında görevi bırakıp bayrağı bir başka arkadaşımıza teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu arada belirtelim ki Türk milliyetçiliği çevre bilincini de hep diri tutmuş icraata geçirmiştir. Bahçecik yolunda Türk Ocaklarının kuruluşunun 100. yılı hatıra ormanını tesis ettik. Ocağımız şimdi de Tüm Türkiye’de Orman bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Ocakları Genel Merkezinin imzaladığı protokol ile tüm şubelerimizde Milli Mücadelenin 100. Yılı Hatıra Ormanları kuracaktır. Bu cümleden Gökköy, Allahdiyen yolu üzerinde Koru villâlarını geçtikten sonraki bir bölgede “ Milli Mücadelenin 100. Yılı Salihli Türk Ocağı Hatıra Ormanı “ tesis edilecektir. Bu ormanın tesisinde ve diğer tüm konularda görevi devralan arkadaşlarımıza elimizden gelen tüm katkıları yapacağız. Türk Ocaklarında en büyük rütbe ve şeref ocağa kayıtlı sade bir üye olmaktır”dedi.
“Ersin Aybar ve Yönetim Klurulu önemli projeleri hayata geçirerek gerçekten iz bıraktı”
Yeni Şube Başkanı Nuri Kaya ise yaptığı konuşmada,”Türk Ocakları Salihli Şubesi’nde 9 yılı aşkın bir ssüre içersinde yönetim Kurulu üyeleriyle önemli projeleri hayata geçiren Ersin Aybar’dan büyük bir görevi deviraldık. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Ersin Aybar ve Yönetim Kurulu önemli projeleri hayata geçirerek gerçekten iz bıraktı. Gelecek nesiller bunu unutmayacaktır” dedi.
“Yeni Yönetim Kurulu”
Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihli’de Türk ocağı’nın son 10 yılda yaptığı hizmetleri hep birlikte gördük. Yapılan bu hizmetler unutulmayacaktır”dedi.
Nuri Kaya Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim Kurulunu’nda Mahmut Süreyya Karaoğlu, Noğman Yılmaz, Salim Yıdızhan, İlknur Akgül, Nurullah Özgen, Ali Can Demir, Ali Durgun, Şeref Ertürk, Ercan Ünlü, Mustafa Ünveren, Ömer Hasan, Adnan Aras ve Birol Avcı yer aldı.