SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADALA (HERMOS) KANYONUNU TEMİZLEDİ
Sivil Toplum Kuruluşları, Jeopark Belediyeler Birliğinin organize ettiği Adala (Hermos) Kanyonu içerisindeki Adala Kız Köprüsü, Su Uçtu Şelalesi ve Ölü Canlar Gölü çevresindeki piknik alanlarında duyarsız piknikçilerin arkada bıraktıkları çöpleri toplayarak çevre temizliği yaptılar.
Salihli-MANİSA
10 Temmuz 2020 // TogaMedya/İstiklal gazetesi // 2084
Kula-Salihli Jeoparkı Alan Klavuzluğu ekibi, Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü gönüllüleri, Salihli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri ve Salihli Belediyesi Temizilik İşleri Müdürlüğüne bağlı işçiler doğa kirlenmesine dikkat çekmek amacıyla Corona virüs nedeniyle maske ve eldivenlerini takıp sosyal mesafe kuralına uyarak Kula-Salihli Volkanik Jeoparkı içerisindeki Adala Kanyonu Su Uçtu Şelalesi, Ölü Canlar Gölü ve Kız Köprüsü çevresindeki piknik alanlarında geniş çaplı çever temizliği yaptılar.
TARİHİ KIZ KÖPRÜSÜNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Salihli Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karoğlu ve Metin Durmaz, Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi Şaban Çetin, Salihli Belediyesi Sosyal yardım İşleri Müdürü Hüsamettin Çelik, Salihli Belediyesi Temizilik İşleri Müdürü Rasim Paşa ve Jeopark Turizm Sorumlusu Ali Karataş’da iş eldivenlerini giyerek gönüllülerle birlikte çevre temizliğine bifiil katıldılar.
TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK JEOPARKI SALİHLİ’DE
Amaçlarının doğanın temiz tutulmasına dikkat çekmek olduğunu söyleyen Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karoğlu, vatandaşlardan çevrenin temiz tutulması ve doğanın korunması konusunda duyarlı olamalarını istedi.
Türkiye’nin ve Türk Cumhuriyetlerinin ilk ve tek jeoparkı olan ve UNESCO Global Jeopark Ağına dahil edilen Kula-Salihli Jeoparkı içerisinde bulunan Adala (Hermos) Kanyonu Su Uçtu Şelalesi, Ölü Canlar Gölü ve Kız Köprüsü çevresindeki atık çöpler Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla toplandı diyen belediye başkan yardımcısı, “Burası bölgemiz için çok önemli bir turistik bir alan. Bu gün burada Salihli’den ve Kula’dan katılan gönüllü kuruluşlar temizlik etkinliğine katıldı. Bizde elimizden geleni yapıyoruz ama temizlik konusunda vatanadaşların daha duyarlı olmaları gerek” diye açıklamada bulundu.
KÜLTÜR KALİTEMİZİ ÖLÇEN EN İYİ ÖLÇÜTLERDEN BİRİ ‘ÇEVRE TEMİZLİĞİ’
Kula Salihli Jeopark alan kılavuz hocası Ali Karataş’ın düzenlediği Salihli Kız Köprüsü, Su Uçtu Şelalesi, Ölü Canlar Gölü civarında çevre temizliği etkinliğine kulüp olarak destek verdik diyen Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyelerinden Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi Şaban Çetin; “ Doğa bize elini dostça uzatıyor, aynı dostlukla cevap verelim. Lütfen çöplerimizi arkada bırakmayalım, toplayalım. Doğamızı ve çevremizi temiz tutalım çünkü kültür kalitemizi ölçen en iyi ölçütlerden biri çevre temizliğidir” dedi.
DOĞAYA KARŞI DUYARLI OLALIM
Kula-Salihli Jeoparkı Alan Klavuzluğu ekibi ile bugün çok güzel, çok anlamlı işler yaptık diyen Kula-Salihli Jeoparkı Alan Klavuzluğu ekibinden Serpil Sezer, Jeositlerimiz arasında yer alan Salihli Kız Köprüsü, Su Uçtu Şelalesi, Ölü Canlar Gölü alanlarında doğaya ve iklime zarar veren çöpleri topladık. İklim değişikliğine kadar etki eden çevre kirliliği ve doğanın bilinçsizce kullanılmasına duyarsız kalamazdık. Lütfen artık doğa konusunda daha dikkatli davranalım, yaşadığımız çevreye zarar vermeyelim, bize bırakılan kültürel miraslara sahip çıkalım. Adala (Hermos) Vadisi çevre temizliği etkinliğini düzenleyen başta kurs hocamız Ali Karataş'a, desteğini esirgemeyen ve bizi bu günde kadar yalnız bırakmayan Salihli Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız, Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Belediye Personellerine, etkinliğe katılan alan klavuzu arkadaşlarımıza, doğa dostu gönüllülere teşekkür eder, bundan sonraki süreçte doğamızın tahrip olmaması ve kirlenmemesi için gerek Salihli halkının gerekse dışarıdan gezi amaçlı gelenlerin duyarlılığını ve hassasiyetini bekliyoruz diye konuştu.