“SALİHLİLİ OLMAK” İSİMLİ KİTABIN TANITIMI YAPILDI
Ahmet Otman’ın, 38. İnci kitabı olan “Salihlili Olmak” isimli eserinin imza günü Salihli Ticaret ve Sanayi Odasının Sardes konferans salonunda düzenlendi.
Salihli-MANİSA
4 Eylül 2016 // TogaMedya / 1061
Araştırmacı-Yazar-Şair Ahmet Otman’ın “Salihlili Olmak” isimli kitabının tanıtım ve imza gününe sevenleri, dostları, ailesi ve Sanat Dostları grubunda ki şair-yazar arkadaşları katıldı.
Tanıtım sunuculuğunu gazeteci Gülgün Yalvaç’ın yaptığı programda, kitaplarını imzalamadan önce yaptığı konuşmada Ahmet Otman şunlara değindi. Bugün imza ve tanıtım günüz var. Daha önce bana sormuşlardı “Neden Salihlili Olmak” diye herkes Salihlili olamaz da ondan demiştim. Gördüğünüz gibi 30 kişi ile tanıttık kitabımızı. Katılan dostlara teşekkür ederim.
Otman daha sonra “Kitabımızın başlığa Salihlili Olmak dedik. İlk çalışmaya 2009 yılı ortalarında başladık ve 235 Salihliliyi bir araya getirme gayretine girdik. Sonuçta 219 kişi bu kitabın sayfalarına girdi. Diğerlerine ulaşmaya çalıştık, defalarca aradık sonunda anladık ki zorla olmuyor. Onlar istemedi yer almayı, olsun dedik yine de isimlerini bir kenara yazdık bir gün lazım olur diye.
Bu araştırmayı yaparken, dost düşman ayırmadık, kimsenin siyasi düşüncesi nedir diye sormadık. Çünkü onların başarısı bizler için önemliydi ve olması gerekende buydu.
Bu kitabın Salihliye katkısı, getirisi nedir diye soruldu. Direk Salihliye katkısı olmaya bilir ama kesinlikle Salihlilere katkısı büyük olacaktır. Kimi insanlar dertlerine derman arıyorlar. Daha önce tıp bölümündeki profesörlerin isimleri soruldu, telefonları istendi. Rahmetli Münir Büke hocamızı aradık kaç kez. Galip Ersöz hocamıza, Güvenir Okçu hocamıza hasta götürdük. Gerektiğinde telefon ederek randevu aldık. Bunlar bu kitapta yer alan sadece birkaç isimden birileri. Türkiye’nin her hangi bir yerinde, Üniversite’de okuyan çocuklarımızın sorunları vardı. Okulda bulunan Akademisyen hocalarımızı aradık. En kısa yoldan sorunlarının giderilmesi için. İşte bunlar Salihliye getirisinden birkaç örnek.
Değerli konuklar; Bu kitapta aklınıza gelmeyen birçok Salihliliyi bulacaksınız. Bir Salihlili olarak onlarla gurur duyuyorum. O insanları tanımaktan mutluyum. Onlarda Salihlili olmaktan mutlular. Bu günümüzde bizleri yalınız bırakmadınız, katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
İmza gününe katılanlardan STSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Tiyatro Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın, Şair Osman Sağbaş, İşadamı Ali Akkan ve Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Akif Ceylan yaptıkları konuşmalarda Salihlili Olmak kitabının Salihliler için ne kadar önemli olduğuna değindiler.
Salihli’nin yetiştirdiği sanatçılardan Tuğra Erkan ise potpurisinde bulunan en güzel şarkısını salondaki misafirler için icra etti.
Tanıtım programı bittikten sonra konuklar giriş salonuna geçerek bir birinden lezzetli yiyeceklerden tadıp, kendi aralarında sohbet ettiler.
414 sayfadan oluşan ve içerisinde 219 Salihlilinin tanıtıldığı kitabın imza gününe Salihli protokolünün katılmaması ise gözlerden kaçmadı.