SALİHLİ’DE KİRAZLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Salihli’de mevsim değişikliği nedeniyle hasadı geçen yıla göre 20 gün geç başladığı belirtilen erkence cinsi kirazlar görücüye çıktı. Çamurhamamı, Gökköy, Allahdiyen, Bahçecik Köylerinde yetişen, iriliği ve lezzeti ile dikkat çeken, büyük bir bölümünün ise Yurtiçi ve Yurt dışına ihracat edilen, Coğrafi İşaret Tescil Belgesine sahip ve Salihli kirazı olarak bilinen Napolyon cinsi kirazın hasadına ise önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.
Salihli-MANİSA
25 Mayıs 2023 // Haber Merkezi // 2419
Salihli’de mevsim değişikliği nedeniyle hasadı geçen yıla göre 20 gün geç başladığı belirtilen erkence cinsi kirazlar görücüye çıktı. Salihli’de sezonun ilk erkence cinsini hasat eden üretici Mustafa Ünlen, bahçesinden topladığı kirazı Kızılelma meydanında faaliyet gösteren manav İsmail Zeybek’e getirdi.
Son yıllarda özellikle hasat zamanı yağan yağmurlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üreticiler, ”Bölgemizde son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri yüzünden sıkıntılı günler geçiriyoruz. Geçen yıla göre bu yıl 20 gün geç hasat başladı ”dediler.
YETKİLİLERE SESLENİYORUZ ÜZÜME SAHİP ÇIKTIĞINIZ GİBİ KİRAZA DA SAHİP ÇIKIN
Üretici Latif Karataş,” iç piyasa tüketilen eğri böğrü ismi ile anılan ilk erkenci kiraz gecikmeli olarak görücüye çıktı. Geçen yıla göre girdi maliyetleri yüksek fiyatlar ise düşük.10 gün sonra erecek olan Coğrafi İşaret Tescil Belgesine sahip ve Salihli kirazı olarak bilinen Napolyon cinsi (0900 ziraat) kirazların hasadı için geri sayım yapmaya başladık. Buradan yetkililere sesleniyoruz üzüme sahip çıktığınız gibi kiraza da sahip çıkın ”dedi.
GÖZLER TESCİLLİ KİRAZDA
Salihli Güven Sürücü Kursu Kurucu Müdürü ve aynı zamanda kiraz üreticisi olan Mustafa Ünlen,” Çamur hamamı, Gökköy, Allahdiyen, Bahçecik Köylerinde yetişen, iriliği ve lezzeti ile dikkat çeken, büyük bir bölümü ise ihracata giden, Coğrafi İşaret Tescil Belgesine sahip ve ziraat 900 yani diğer ismiyle Salihli kirazı son 10 gün. Geri sayım başladı. Doğuş ve tane güzel. Şu an gübreleme ve sulama yapmaktayız. Ayrıca meyvede kurtlanmaya karşı önlem almak için ilaçlama yapılmaktadır. Kısacası biz üreticiler olarak dalındaki meyveyi korumak zorunda olduğumuz için sabahın erken saatlerinde iş başı yapıyoruz ve çalışmalarımız akşam saatlerine kadar devam ediyor ”dedi.