Kocaeli’de 28 yaşındaki Asiye Çelik, çocukluk hayalini gerçekleştirerek kentin ilk ve tek kadın vatmanı oldu. 3 yıldır büyük bir tutkuyla yaptığı mesleğinde, 61 erkek meslektaşıyla birlikte görev alan Çelik, "Kadınlar her yerde var olmalı. Biz istersek her şeyi başarabiliriz" diyerek cesaret veriyor.
Kocaeli-TÜRKİYE
07 Mart 2025 // Salihli İstiklal // 2433F //
Kocaeli’de yaşayan Asiye Çelik, elektrik-elektronik bölümü endüstriyel bakım ve onarım alanından mezun olduktan sonra iş arayışına girdi. Küçüklüğünden beri büyük ulaşım araçlarına ilgisi olan Çelik, raylı sistemleri tercih etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki UlaşımPark’ta vatman olmak için eğitimlere katılan ve zorlu sınavları başarıyla geçen Çelik, 3 yıl önce tramvay sürücüsü olarak göreve başladı. Şu anda 61 erkek meslektaşı arasında tek kadın vatman olarak görev yapıyor.
KOCAELİ’NİN İLK VE TEK KADIN VATMANI
Mesleğini tutkuyla yapan Asiye Çelik, "Kocaeli’nin ilk, şu anda da tek kadın vatman olarak çalışıyorum. Uzun süredir büyük ulaşım araçlarına merakım vardı. İleriye dönük, daha uzun sürdürülebilir olması açısından raylı sistemleri tercih ettim. Elimizde de büyümekte olan mükemmel raylı sistemler var. Direkt iş alımı gördüğümde hemen başvurmak istedim. Tüm mülakatlardan eğitimlerden, sınavlardan çok başarılı şekilde geçtikten sonra 3 yıldır aktif olarak Kocaeli’de vatmanlık yapıyorum" dedi.
"İŞİMİZ ÇOK DİSİPLİN VE CİDDİYET GEREKTİRİYOR"
Hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Çelik, "İlk tramvayı sürdüğümde benim için inanılmaz mutluluk vericiydi. İşimi çok severek yapıyorum. Tabii ki de işimizin zor yanları da var. Dışarıdan bakıldığında çok rahat, kendi yolunda giden, zorluğu olmayan iş gibi gözüküyor fakat işimiz çok disiplin ve ciddiyet gerektiriyor. Çünkü sizlere yüzlerce insanın canı emanet ediliyor. Biz hem araç içerisindeki, hem de dışarıdaki vatandaşlarımızın aynı zamanda kendi güvenliğimizi de düşünerek hareket etmek zorunda kalıyoruz. Bu manada dışarıdaki vatandaşlarımızın dikkatli ve anlayışlı olmasını rica ediyoruz. Çünkü mesleğimiz çok ciddi ama severek yapıyorum" şeklinde konuştu.
Bugün 1061679 ziyaretçi (2800907 klik) kişi burdaydı!
“TogaMedya doğru, dürüst, şeffaf gazetecilik”
TÜRKİYE
<
Toga Medya Editörü / Wie is de editor van TogaMedya