LOJİSTİK KÖY “EGE BÖLGESİNİ ŞAHA KALDIRACAK DEV PROJE”
Ege Bölgesi'nin dışarıya açılan kapısı olan İzmir'i Avrupa'nın önemli lojistik üssü haline getirecek, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak Kemalpaşa Lojistik Merkezi, 3 milyon metrekare alanda hizmet verecek.
İZMİR // 20 Ocak 2015 // Haber Merkezi // 559
Türkiye'nin demir, deniz ve karayolu bağlantılı lojistik merkezi olacak olan Kemalpaşa Lojistik Köyünde Türkiye'nin tüm yükleri burada toplanıp buradan dağıtılacak. Depolamadan paketlemeye taşımacılığı tüm türleri burada hizmet verecek, sanayici ucuz taşıma olanağına kavuşacak.
İZMİR - ANKARA KARAYOLU GÜZERGAHINDA
İzmir-Ankara karayolu güzergahında, toplamda 3 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan projenin altyapı çalışmalarını İspanyol Assignia Infraestructuras ile Elron İnşaat Ortak Girişimi yürütüyor.
100.000 ZEYTİN VE KİRAZ AĞACI KESİLDİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen ve yapımına 2011 yılında başlanan Lojistik Köy Projesi’nin sadece birinci etabı için 1,2 milyon metrekarelik bir alanda bulunan bütün zeytin ve kiraz ağaçları kesildi. 2 yıllık bir süre içerisinde sessiz sedasız 100.00 bin ağacın kökünden kesildi ve yerine dev tesislerin yapıldığı bildirildi.
3 MİLYON METREKARE ALANI KAPSIYOR
Toplam alanı 3.000.000 m² olan projenin 173.851 m² kapalı alan olacak buna ilaveten açık depolama sahası 570.300 m². Depo sahasına ulaşan 8 adet demiryolu hattı, Gümrüklü sahada 5 adet demiryolu hattının yapım çalışmlarına devam ediyor.
Kemalpaşa Lojistik Köyü; depolama 14.211 konteynır, açık sahada 9.090 konteynır, antrepo önü açık saha 5.121 konteyner kapasiteli olacak.
2016 YILINDA FAALİYETE GEÇECEK
Karayolu kesişim köprüsü işleri tamamlanan projede son aşamaya gelindi. 2011 yılında başlanmış olan proje 2016 yılında faaliyete geçecek.
MALİYET AVANTAJI SAĞLAYACAK
Antrepo, depo, gümrük işlemleri başta olmak üzere lojistik ile ilgili her türlü hizmetin bir araya toplanacağı bu lojistik köyde maliyetler azalıyor.
PROJE NELER KAZANDIRACAK?
Merkezin, demiryolu bağlantısı ile Kemalpaşa, Turgutlu, Salihli, Manisa, Torbalı, Aydın ve Denizli'deki organize sanayi bölgelerinin yüklerinin aktarma merkezi olacağını, böylelikle sanayicinin ve ihracatçının üretiminin fabrikadan en kısa ve en uygun maliyetle Alsancak, Aliağa, Çandarlı Limanlarına taşınacağı dile getirildi.